17.08.2016

Nieuwe blokverwarmingsinstallatie voor energie- en warmtevoorziening

HANSA-Werk in Burglengenfeld

Burglengenfeld, augustus 2016 – HANSA moderniseert  de energie- en warmtevoorziening in zijn fabriek in Burglengenfeld door middel van een blokverwarmingsinstallatie. Daarbij kiest de kranenfabrikant  voor moderne energieopwekking met een warmtekrachtkoppeling. Burglengenfeld is een van de vier centrale productievestigingen van de Oras Group.  

Energiekosten en CO2-uitstoot verminderen door eigen energievoorziening
De efficiënte, nieuwe blokverwarmingsinstallatie in de HANSA-fabriek zal binnenkort een oppervlakte van 16.000 m² van energie voorzien. Dat komt overeen met 50 procent van het totaal benodigde energieverbruik en ca. 95 procent van het warmteverbruik. In zijn geheel beschikt de fabriek in Burglengenfeld over een areaal van 22.513 m² met een productieoppervlakte van 10.960 m².

Dankzij de blokverwarmingsinstallatie gebeurt de warmteproductie voortaan op een laag temperatuurniveau, waardoor het proces bijzonder zuinig verloopt. Naast de modernisering van het distributienet en de hydraulische warmteaansluiting, zijn de  bezuiniging op verwarming door de verbeterde ventilatie alsook de voorziening van een warmtekoppeling bijkomende voordelen die aan de nieuwe installatie zijn verbonden.  

Aangezien het duurzaamheidsconcept in de gehele Oras Group een centrale rol speelt, is de gegarandeerde vermindering van de CO2-uitstoot dankzij de nieuwe blokverwarming een belangrijke factor. Op die manier wordt de CO2-uitstoot per jaar met circa 1.000 ton CO2 verminderd. 

Burgemeester Thomas Gesche heeft de HANSA-fabriek bezocht en was aanwezig bij de plechtige afkondiging van deze moderniseringsmaatregel. De ingebruikname van de nieuwe blokverwarmingsinstallatie vindt plaats op 01 juli 2016.

HANSA: Traditie ontmoet innovatie
Hoogwaardige materialen, de nieuwste technologieën, producten met mooi design: als Duits kwaliteitsmerk met meer dan 100 jaar traditie is HANSA de marktleider in de sanitaire branche. De gevestigde en hypermoderne productielocatie in Burglengenfeld bevestigt nog maar eens de sterke nationale en internationale marktpositie van HANSA  Hier vindt de hoogwaardige productie van zowel visionaire designerkranen als beproefde, klassieke badkameroplossingen plaats. Dit wordt ook gegarandeerd door de voortdurende opleiding en bijscholing van het vakpersoneel alsook door investeringen in moderne techniek. 

Momenteel heeft HANSA met dochtermaatschappijen en vertegenwoordigingen in meer dan 60 landen zo’n 600 werknemers over de hele wereld in dienst. Samen met Oras Ltd., de Finse fabrikant van sanitaire kranen en marktleider in Noord-Europa, vormt HANSA sinds 2014 de Oras Group.